Friday, February 12, 2021

Tips Mengurus Group Kelas PdPR - 1

"Ustazah boleh tolong send semula  tugasan yang ustazah bagi... saya x jumpa la mesej ustazah tu .."

"x jumpa la  ustazah ... susah nak cam ... mesej macam sama je ...."

"maaf ustazah saya x perasan mesej ustazah masuk"

Cikgu-cikgu ada tak hadapi situasi seperti ini? 

Mesej penting  tentang kelas / subjek pada hari itu murid x perasan atau x dapat kesan?


So .. kali ini ustazahlina  ingin kongsikan cara mengenalpasti  atau memberi pengenalan kepada MESEJ / INFO KELAS PdPR agar murid dapat cam dengan mudah.

Tipsnya :

1. Berikan mesej tentang kelas pada waktu atau masa yang STANDARD ⏰... selaraskan waktunya ...

contoh untuk kelas pada hari ESOK ... ustazahlina akan masukkan mesej dalam group pada jam 9.00 malam ... jangan ikut dan je ye 😬

2. Letakkan trade mark  / simbol sebagai  pembukaaan untuk setiap mesej  utama yang berkaitan dengan arahan / tugasan kelas .

Contohnya sebelum masukkan mesej tentang kelas ... send kan dahulu emoji / icon sebagai pembahagi atau sebagai intro  πŸ’–πŸ’—πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œπŸ’πŸ’ž





"If you fail to plan you are plaining to fail"

1 comment:

  1. Info yang bermanfaat untuk semua. Terima kasih di atas perkongsian maklumat iniπŸ‘πŸ» ~ BCA | CA | A.M

    ReplyDelete

My Videos

Bahan Bantu Belajar Ustazahlina

Welcome

Followers